DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
Nápoje

 Ovocný čaj

1kg červeného rybízu

1kg různého drobného ovoce(jahody,rybízy,borůvky,maliny,ostružiny)

1kg krystalového cukru

2dcl rumu

5 hřebíčků

1/2 polévkové lžíce mleté skořice

Vše promíchat a dát na plech.Péct 1/2hod(od bublání) v troubě.Teplé plníme do sklenic.Zavařujeme asi 20min na 80°C.Dávka je asi na 10 skleniček od dětské výživy.

Při přípravě nápoje si dáme do oblíbeného hrníčku asi 3 kávové lžičky(každý podle chuti) a klasicky zalejeme vodou.

Mám vyzkoušeno:červený rybíz dodá kyselost,ale když jsem ho dělala poprvé,měla jsem hlavně borůvky.Jahody jsem dokoupila.Ostatního bylo pomálu.Mám pocit,že borůvkový byl ještě lepší!Každopádně jsem chtěla napsat,že je nutné dodržet 2kg ovoce.Kolik bude kterého zas až tak nevadí.Jen bude možná sladší.A málem bych zapomněla!Ovoce si dávám na mražák a až mám nasbíráno,pak teprve "vařím" čaj.Tím pádem se může připravit jak v srpnu,tak např.v listopadu.Dá se také použít na poháry,nebo do jogurtu místo marmelády.

                                          

Sirup z květů černého bezu

25ks rozvitýh bezinkových květů

2l převařené a vychladlé vody

Květy necháme máčet 24hod.Potom přecedíme přes punčochu nebo plínku a přidáme

3kg krystalového cukru

70gkyseliny citronové

Rozmícháme a plníme do sklenic.

Moje zkušenost:Tak sem bych jen ráda napsala,že tento sirup NENÍ VHODNÝ PRO ALERGIKY!!! V sirupu zůstává pyl,což nás doma nikoho nenapadlo,když jsme ho nabídli strýci alergikovi.Do rána měl "úžasnou" reakci na náš úžasný sirup.

 

Vytvořeno službou WebSnadno.cz  |  Nahlásit protiprávní obsah!  |   Mapa stránek