Mrkváče(recept zděděný po babičce s Kyjovska) 1/4kg mrkve 1/4kg tuku(Hera) 36dkg hladké mouky 1 prášek do pečiva Mrkev nastrouháme najemno a vše zpracujeme na vále.Vyválíme silnější plát,který rozkrájíme na čtverce.Na prostředek dáváme meruňkovou marmeládu.Pak spojíme dva protilehlé rožky a přehneme.Vznikne šáteček.Pečeme ve střední troubě.Po upečení můžeme pocukrovat. Moje zkušenost:s marmeládou opatrně!Ráda vytéká a pak se špatně umývá s plechu.Mrkváče jsou úžasné a vždycky je jich málo!Jsou výborné už teplé,ale pozor na velké bolení břicha!!!
Banánová bábovka 25dkg polohrubé mouky 25dkg cukru 25dkg Hery 25dkg rozmixovaných banánů 4 vejce 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr Heru utřeme s cukrem do pěny,postupně vmícháme žloutky,mouku,vanilkový cukr a prášek do pečiva.Potom přidáme banány a sníh ze 4 bílků.Těsto dáme do vymaštěné a vysypané bábovky.Povrch potřeme mlékem,aby nepopraskal a pečeme asi 1hod při 150°C. Moje zkušenost:banány stačí rozmačkat vidličkou.Formu vysypávám raději strouhankou,než moukou.Zdá se mi,že jde bábovka lépe vyklepnout.Tato bábovka vydrží dlouho vláčná.Pokud ji teda nezbaštíte hned.
Buchta(jako biskubský chlebíček) 30dkg polohrubé mouky 30dkg nastrouhaných jablek 20dkg mletého cukru 3 celá vejce 1 "hořčicová" sklenice oleje kakao,nasekané oříšky,rozinky 1prášek do pečiva Vše smíchat a péct ve vymyzaném a vysypaném plechu. Moje zkušenost:do hlubokého plechu je potřeba umýchat dvojitou dávku.Výborný recept na zpracování většího množství jablek.Buchta bude ještě chutnější,když se po upečení pomaže marmeládou(např.višňovou) a poleje citronovou polevou.
Bábovka šlehačková 1 šlehačka 4 vejce 1/2l mletého cukru 1/2l hladké mouky 1 prášek do pečiva Cukr a mouku odměřujeme v půllitrové nádobě.Vše smícháme.Do vymazané a vysypané bábovkové formy nalejeme větší část těsta.Do zbytku přidáme kakao.Kakaové těsto nalijeme na světlé.Vznikne tak po rozkrojení mramorování. Moje zkušenost:tuhle bábovku zvládne i dítě.Může se také péct na plechu.Někomu se může zdát příliš sladká.Šlehačkou se tu myslí smetana ke šlehání(250ml).
Pivní štrůdl 1 ztužený tuk(Lukana)-nastrouhat 30dkg hladké mouky 16 lžic piva sůl Vypracujeme těsto,z kterého vytvoříme závin s jablky,jak jsme zvyklí. Moje zkušenost:pivo nemá být 12%,protože by bylo příliš hořké.Na jablka mám ráda,když se přidají sekané oříšky,rozinky,skořice.Ale každý si tam může dát,co má rád.Těsto není pracné a chutná výborně.Jak jinak,když je tady,že?
|
||
Vytvořeno službou WebSnadno.cz | Nahlásit protiprávní obsah! | Mapa stránek |