Cibulová polévka Cibuli nakrájíme na hrubší kroužky a podusíme na oleji.(Na osobu počítáme 2 větší cibule.)Přilejeme vodu,přidáme sůl,pepř,trochu sójové omáčky a podle potřeby masox.Vaříme do změknutí cibule a před koncem varu přilejeme trochu mléka s vejcem a solamylem. Moje zkušenost:tady tak nejde o zkušenost,spíš o to,aby to chtěly i děti.Takže cibuli krájím klasicky na kostičky.
Gulášová polévka Poměr pro 2l polévky: na omastku se zpění 1velká cibule do růžova,pak se přidá popražit paprika a přidají se malinké kousky masa(nemusí být ani 10dkg).Dusí se to a podlévá vodou. Do hrnce se dají asi 3 na kostičky nakrájené brambory a uvaří osolené s kmínem.Na brambory se dá tolik vody,kolik chcete mít polévky. Až jsou brambory měké a maso též,přidá se k bramborům a dá se do toho trochu česneku,pepře,majoránky,povaří trochu a zakverlá trochu zátěrky t.j.do 1/8l vody se rozmíchá 1 polévková lžíce mouky a vleje to za stálého míchání do vařící polévky.Nesmí však být polévka hustá.Jí se k ní chléb nebo rohlíky,je to dobrá večeře. Moje zkušenost:jaká?Je to mňamka! Moje maminka ji nevařila a já jsem si ji našla ve starých receptech,které mám zhruba s doby 1.republiky-60.léta(proto ten "jiný" slovník).
|
||
Vytvořeno službou WebSnadno.cz | Nahlásit protiprávní obsah! | Mapa stránek |